5 redenen om een boek te lezen

Een boek lezen is goed voor je gezondheid!

 1. Je hebt minder stress
  Wist je dat lezen de manier is om echt te ontspannen?  Volgens een studie van de universiteit van Sussex kan een boek lezen je stressniveau met 68% doen verlagen. Bij 6 minuten lezen kan je hartslag al dalen en je spierspanning verminderen, aldus Dr. David Lewis. “Het maakt helemaal niet uit welk boek je leest, of het nu een boek is of een tijdschrift.  Door er helemaal op in te gaan wat je leest kun je ontsnappen  aan de zorgen en stress van je dag.”Je leeft zelfs langer
 2. Door een boek te lezen leef je langer
  Volgens een onderzoek van Yale Universiteit in Amerika hebben mensen die regelmatig een boek lezen een langere levensverwachting. Volwassen mensen die meer dan 3,5 uur per week lezen hebben een 23 procent lagere kans om te sterven in de 12 jaren die erop volgen. Met een haluurtje lezen per dag kun je je levensverwachting verlengen!
 3. Een boek lezen is goed voor je nachtrust
  Voor het slapen gaan is het altijd aan te raden om nog even een boek te lezen. Een boek lezen maakt de overgang tussen wakker zijn en slaperig worden makkelijker. Hierdoor val je sneller in slaap.
 4. Een boek lezen houdt je brein jong
  Uit verschillende studies is gebleken dat veel lezen het verouderingsproces van het brein kan vertragen. Veel lezen zou ook dementie langer op een afstand kunnen houden.
 5. Een boek lezen is goed voor je sociale vaardigheden
  Volgens verschillende studies hebben mensen die veel boeken lezen meer begrip voor gedachten, verlangens en overtuigingen van anderen, zelfs als die niet overeenkomen met hun eigen ideeën.

Bekijk hier eeb overzicht van ale boeken van Thierry Baudet